GOSB Teknopark ev sahipliğinde ve EvaICT sponsorluğunda Workinn Otel’de gerçekleştirilen Endüstri Dönüşümünde Siber Güvenlik Çalıştayına, sektör temsilcileri, akademisyenler, iş insanları ve öğrenciler katıldı. İki oturumda gerçekleştirilen çalıştayda, Siber Güvenliğin İşletmelere Etkileri, Siber Güvenlik Yatırımları ve Stratejileri konuları ele alındı. GOSB Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Çemberci, EvaICT CEO’su Cihan Kaymaz’ın konuşma yaptığı ve Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin’in moderatörlüğünü üstlendiği çalıştayda, farklı sektörlerden katılımcılar fikir alışverişinde bulunarak yeni iş birliklerin oluşmasına zemin hazırladı.
“KORUNDUĞUNU BİLMEK İSTERİZ”
GOSB Teknopark’ın çalıştay serisi ile Türkiye’de farkındalık yarattığını vurgulayan GOSB Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Çemberci, “Bugün hep birlikte EvaICT sponsorluğunda bir çalıştay gerçekleştireceğiz. GOSB Teknopark çalıştaylar serisine mart ayında ara verdik. Nisan ayı itibariyle çalıştaylarımıza devam ediyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz çalıştayımızda siber güvenlik konusunu ele alacağız. Günümüz teknoloji çağında ve özellikle yaşamış olduğumuz olağanüstü pandemi süreciyle birlikte, zamanımızın büyük bir bölümünü elektronik ortamlarda geçirmeye başladık. Yalnızca bireysel olarak değil; kamu kuruluşları, özel sektör, kobiler vb. kurumlar da iletişimlerini sanal ortamlar üzerinden gerçekleştirmeye başladılar. İnternet ortamında geçirilen süre artıkça “Siber Güvenlik” kavramını da daha çok duyar olduk. Siber güvenlik; elektronik bilgi sistemleri kavramında pek çok farklı alanı kapsamaktadır. Önemli bilgilerimizi tuttuğumuz bilgisayarlar, telefonlar vb. cihazları kullanırken güvenli hissetmek ve tehditlere karşı verilerimizin korunduğunu bilmek isteriz. Bu aşamada bireyler olarak kişisel verilerimizin ya da şirketlerin kurumsal devamlılığını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına bilgi güvenliğini sağlamak ve olası siber saldırı zararlarını minimuma indirmek için bazı önlemler alınması gerekmektedir. Bizlerde çalıştay bulgularımız ile ele alınacak önlemleri rapor haline getirerek ilgili mercilere ileteceğiz” dedi.
TEKNOLOJİ ÜRETİCİLERİ İLE STRATEJİK İŞ ORTAKLIKLARI
EvaICT CEO’su Cihan Kaymaz yaptığı konuşmada, “EvaICT’nin temel misyonu, müşterilerinin karakteristik ihtiyaçlarına özgü çözümler sunarak, değer yaratma süreçlerinde bilgi teknolojileri kabiliyetlerini en üst düzeyde deneyimlemelerini sağlamaktır. Teknoloji üreticileri ile stratejik iş ortaklıkları geliştirerek, dünyaca itibar edilen ve en iyi teknoloji yaklaşımlarını Türkiye’de faaliyet gösteren müşterilerimizin hizmetine sunmayı hedeflemekteyiz. Bugün sponsorluğunu gerçekleştirdiğimiz Endüstri Dönüşümünde Siber Güvenlik Çalıştayı kapsamında, organize sanayi bölgesi ve teknopark içerisinde yer alan değerli firmaların ürettiği ürünleri nasıl son kullanıcının davranış kalıplarına uygun, değer yaratacak bir hale getirebileceğimizi konuşacağız” açıklamasını yaptı.
“GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ UYGULAMAK ÖNEMLİDİR”
Siber saldırılar sonucunda iş süreçlerinin sekteye uğramaması veya bu sürenin kısaltılması için operasyonel ve teknik bazı önlemlerin alınması gerektiğini dile getiren Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin, “Bugün burada farkındalık oluşturan bir çalıştaya imza atacağız. Bu çalıştay hem iş birliklerin hem de yeni fikirlerin ortaya çıkması amacıyla önem arz ediyor. GOSB Teknopark çalıştay serisi ile Türkiye’de farkındalık yaratmaya başladı. Her ay farklı konuları değerlendirdiğimiz çalıştaylarımızda bugün siber güvenliği konuşacağız. Siber güvenlik, günlük yaşamımızın her alanında karşımıza çıkar ve dijital dünyada güvenli ve güvenilir bir şekilde işlem yapmamızı sağlar. Bu nedenle, siber güvenlik bilincine sahip olmak ve güvenlik önlemlerini uygulamak önemlidir” diye konuştu. Endüstri Dönüşümünde Siber Güvenlik Çalıştayı, tüm katılımcıların yer aldığı fotoğraf çekimi ile sona erdi.